winterbanden

Tijd voor de winterbandenwissel

winterbanden

Verklein je remweg

Waarom zijn er winterbanden nodig?

Winterbanden zijn ideaal voor de weersomstandigheden in de herfst en winter. De herfst is het seizoen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen. De belangrijkste oorzaak van auto-ongevallen tijdens de winter is de slechte voorbereiding op de typische weersomstandigheden in het najaar. Dankzij nieuwe technologie en grondstoffen zijn winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook voor ons veranderende klimaat.

winterbanden

Voordelen winterbanden

Een belangrijk pluspunt is immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens nat weer, maar vooral ook de betere rij-eigenschappen en toegenomen veiligheid bij lagere temperaturen. Daarnaast zorgt de verminderde kans op autoschade en verlies van no-claim voor een aanzienlijke kostenbesparing. Ook gaan zomerbanden op deze manier tweemaal zo lang mee. Uit de sterk gestegen cijfers blijkt dat steeds meer mensen voor winterbanden kiezen. Daarnaast zijn er meer en meer mensen die kiezen voor 4-seizoenenbanden. Dit is een compromis tussen winter- en zomerbanden, die ook onder winterse omstandigheden goede eigenschappen hebben op het gebied van onder andere grip.

bandenhotel

Uw banden kunnen bij ons overnachten in het Schurer-Kamphuis bandenhotel 

Heeft u ook al eens gehoord van het Schurer-Kamphuis bandenhotel? Uw banden kunnen gedurende het seizoen bij ons een overnachting boeken. Wij zorgen ervoor dat uw banden: 

  • Een frisse wasbeurt krijgen bij binnenkomst
  • We geven ze een uitgebreide check op druk, profiel en eventuele schade.
  • We slaan ze voor u op onder de perfecte omstandigheden. 

Wielen (reeds op velg) wisselen
- Complete Wielenwissel zonder opslag € 47,50
- Complete Wielenwissel met opslag in ons Bandenhotel € 85,00